Berita & Aktiviti Terkini
Perkembangan & Maklumat terkini Program Duta Jauhar

Kampung Pengkalan Batu, MERSING: Ketika negara dalam kerancakkan untuk terus pesat membangun, namun masih ada lagi segelintir masyarakat yang sedang bergelut dengan faktor kemiskinan. Hal ini tidak terkecuali kepada beberapa ketua keluarga di Mersing yang pendapatan mereka tidak mencukupi. Lantaran itu, Kumpulan Duta Jauhar UUM terpanggil untuk membantu menambah pendapatan dengan memberikan satu peluang perniagaan baru kepada suri rumah yang tidak bekerja di Mersing dengan Projek Daging Pekasam atau dikenali sebagai "Daging Wadik"

WhatsApp Image 2018 08 21 at 09.16.24 1

PMJB

 

Duta Jauhar Politeknik METrO Johor Bahru Bersama Komuniti Kampung Pasir Putih, Pasir Gudang.

 

Pasir Gudang - Seramai 14 penuntut Politeknik METrO Johor Bahru yang menyertai Program Duta Jauhar 5.0 dibawah seliaan Yayasan Pelajaran Johor telah berkampung selama 2 hari satu malam di Kampung Pasir Putih, Pasir Gudang bagi melaksanakan Program Part Of Me : Selusur Kasih.

 

 

KYPJ Peria

 "Majlis pelancaran produk Crisperia yang disempurnakan oleh Datuk Halimah Sadique, Ahli Parlimen Tenggara pada 31 Mac 2018 di Rantau Panjang, Kota Tinggi"

 

Rantau Panjang, Kota Tinggi - Sekumpulan penuntut Kolej Yayasan Pelajaran Johor telah melaksanakan Projek Sambal Peria Bonda dibawah jenama ''Crisperia" bagi membantu meningkatkan pendapatan golongan wanita dikampung tersebut. Usaha ini telah dirancang melalui pelaksanaan Program Duta Jauhar dengan menghasilkan produk makanan berasakan peria katak sebagai bahan utama dalam pelaksanaan projek tersebut.

dj kongres

Majlis Kongres Duta Jauhar 4.0 telah berlansung dengan jayanya pada 4 Februari 2018 bertempat di Stadium Tertutup MPPG. Berikut adalah senarai pemenang bagi sesi penganjuran Duta Jauhar 4.0

20264746 296945667444407 4773127980777263184 n

Buat julung kalinya UiTM Cawangan Johor Kampus Pasir Gudang menyahut cabaran untuk menyertai Duta Jauhar 4.0 yang dikelolakan oleh Yayasan Pelajaran Johor.

Duta Jauhar

Inisiatif Kerajaan Negeri Johor yang mengiktiraf idea, peranan dan khidmat bakti kumpulan Mahasiswa Johor Institusi Pengajian Tinggi (IPT) seluruh negara untuk bermuafakat membangun dan memajukan sosio-ekonomi masyarakat di Negeri Johor. 

Maklumat Terkini

Jadilah yang terawal mendapat maklumat terkini daripada kami terus ke emel anda.